ארוחת בוקר

חשוב לאכול ארוחת בוקר כי ארוחה זו שוברת את צום הלילה. אכילת ארוחת בוקר ממריצה את חילוף החומרים, המואט כאשר אנחנו ישנים.

דילוג על ארוחת בוקר, מקטין את הסיכוי לצרוך את הכמות היומית המומלצת של רכיבי התזונה החיוניים.

ארוחת הבוקר עשירה, בדרך כלל, בפחמימות, המספקות לגוף את הסוכר הנדרש לפעילות המוח.

מחקרים מעודכנים מראים כי אכילה של ארוחת בוקר תוך שעה מרגע היקיצה משפרת את תפקוד המחשבה, יכולת הלמידה והזיכרון.

ארוחת בוקר עשירה בסיבים תזונתיים אך לא בשומן, מעודדת שמירה על משקל תקין, ורמה תקינה של כולסטרול בדם.

אכילת ארוחת בוקר משפרת את הרגלי האכילה גם במהלך היום.

דילוג על ארוחת הבוקר אינו חוסך קלוריות. אנשים המדלגים על ארוחת הבוקר, נוהגים להשלים את צריכת הקלוריות, באכילת חטיפים וארוחות גדולות יותר, במהלך היום ובסופו. התוצאה היא, בדרך כלל, אכילת יתר והשמנה.

ישנם הטוענים כי אכילה בבוקר, גורמת לתחושה בלתי פוסקת של רעב. תחושה זו אינה נגרמת מעצם אכילת ארוחת בוקר, אלא מסוג הפחמימות שבוחרים לאכול בה. ארוחת בוקר עשירה בסוכרים – גם הסוכרים הטבעיים, בפירות – (לעומת ארוחת בוקר המכילה תערובת של פחמימות מורכבות, סיבים וחלבון), עלולה לגרום לעלייה מהירה של רמות הסוכר בדם, ולהוביל לתחושת רעב ועייפות, זמן קצר לאחר מכן.

טיפים לשיפור הרגלי ארוחת הבוקר

קחו אתכם ארוחת בוקר לעבודה אם אין לכן זמן לאכול אותה בבית.

סוגים אחדים של דגני בוקר, טובים יותר מאחרים. השתדלו לבחור בדגנים מלאים, עשירים בסובין חיטה אך לא בסוכר.

ארוחת בוקר המורכבת מדגני בוקר וחלב או יוגורט, היא דרך מצוינת לשלב פחמימות וחלבון.

אפשר לקחת לעבודה מיכל עם דגני בוקר ולערבב בזמן הפנוי עם יוגורט או עם חלב.

אפשר לקחת כריך עם לחם (רצוי מלא) וממרח של: גבינה מסוגים שונים, חומוס, אבוקדו ועוד – על פי הטעם המועדף.

אפשר להוסיף פרי לתערובת של יוגורט דל-שומן ודגני בוקר.

אפשר להכין במערבל משקה המורכב מכוס חלב או גביע יוגורט ופרי כמו בננה, מנגו, אפרסק ועוד.

פרוסת גבינה צהובה או גבינה מותכת מומסת על פרוסת לחם ופרוסות עגבנייה, מהווים ארוחת בוקר מזינה ועשירה בסידן.

הכנת ארוחת בוקר אינה דורשת זמן רב וכדאי לקום מספר דקות מוקדם יותר, לצורך הכנתה. התוצאה תהיה רמה גבוהה יותר של אנרגיה, במהלך היום, ושמירה על משקל בריא יותר, לאורך כל השנה.

מלאו את הטופס ואצור עמכם קשר בהקדם.