מה כל כך טוב בעדשים?


בעדשים ניתן למצוא סידן, מגנזיום, אשלגן, זרחן, ברזל אומגה 3 ואומגה 6, המשפיעים על בריאות העור והשיער ומסייעים למערכת החיסון.

  • העדשים מגרים את חילוף החומרים, מה שמאפשר ירידה מהירה יותר במשקל. הסיבים
    התזונתיים שבעדשים מדכאים את הרעב ומשפרים את העיכול.
  • המגנזיום והאשלגן הנמצאים בשפע בעדשים נחוצים לתפקוד הלב ומערכת העצבים.
  • עדשים עשירים בחומצה פולית – המומלצת לנשים בהריון.
  • העדשים נצרכות בצורה הטובה ביותר בשילוב עם ירקות טריים העשירים בוויטמין C
    העוזר לספיגת הברזל בגוף.
  • עדשים מכילים איזופלבונים המפחיתים את הסיכון לסרטן השד. הם גם עוזרים
    להפחית את רמת הסוכר בדם, ולכן מומלצים מאוד לסובלים מסוכרת.

    ועכשיו המתכון:⠀
    מוצרים:
    1 כוס עדשים ירוקות
    1 כוס עדשים כתומות
    בצל 1
    גזר 1
    גבעול של סלרי
    תפוח אדמה 1
    צרור פטרוזיליה
    לימון
    פפריקה
    שום
    מלח ופלפל

    בישול:

    משרים עדשים ירוקות למשך הלילה במים, ועדשים כתומות למשך 15
    דקות.
  • מקלפים בצל וגזר, קוצצים דק את הבצל, מגרדים את הגזר בפומפייה
    גסה וקוצצים את הסלרי דק דק.
  • שמים במחבת כף שמן זית, מוסיפים את הבצל עד לשקיפות,
    מוסיפים שום, גזר וסלרי בסדר הזה
  • מוסיפים תפוחי אדמה, פפריקה ואז מוסיפים את העדשים הכהות
    והפטרוזיליה. ממלאים את הסיר במים חמים ומבשלים שעה על אש
    נמוכה.
  • 20 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים עדשים כתומות, לימון, מלח
    ופלפל.

בתיאבון

מלאו את הטופס ואצור עמכם קשר בהקדם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *