
מה כל כך טוב בעדשים?
⠀
בעדשים ניתן למצוא סידן, מגנזיום, אשלגן, זרחן, ברזל אומגה 3 ואומגה 6, המשפיעים על בריאות העור והשיער ומסייעים למערכת החיסון.
- העדשים מגרים את חילוף החומרים, מה שמאפשר ירידה מהירה יותר במשקל. הסיבים
התזונתיים שבעדשים מדכאים את הרעב ומשפרים את העיכול. - המגנזיום והאשלגן הנמצאים בשפע בעדשים נחוצים לתפקוד הלב ומערכת העצבים.
- עדשים עשירים בחומצה פולית – המומלצת לנשים בהריון.
- העדשים נצרכות בצורה הטובה ביותר בשילוב עם ירקות טריים העשירים בוויטמין C
העוזר לספיגת הברזל בגוף. - עדשים מכילים איזופלבונים המפחיתים את הסיכון לסרטן השד. הם גם עוזרים
להפחית את רמת הסוכר בדם, ולכן מומלצים מאוד לסובלים מסוכרת.
⠀
ועכשיו המתכון:⠀
מוצרים:
1 כוס עדשים ירוקות
1 כוס עדשים כתומות
בצל 1
גזר 1
גבעול של סלרי
תפוח אדמה 1
צרור פטרוזיליה
לימון
פפריקה
שום
מלח ופלפל
⠀
בישול:
⠀
משרים עדשים ירוקות למשך הלילה במים, ועדשים כתומות למשך 15
דקות. - מקלפים בצל וגזר, קוצצים דק את הבצל, מגרדים את הגזר בפומפייה
גסה וקוצצים את הסלרי דק דק. - שמים במחבת כף שמן זית, מוסיפים את הבצל עד לשקיפות,
מוסיפים שום, גזר וסלרי בסדר הזה - מוסיפים תפוחי אדמה, פפריקה ואז מוסיפים את העדשים הכהות
והפטרוזיליה. ממלאים את הסיר במים חמים ומבשלים שעה על אש
נמוכה. - 20 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים עדשים כתומות, לימון, מלח
ופלפל.
בתיאבון