תזונה מותאמת אישית מתייחסת להתאמת התזונה למאפיינים הייחודיים של האדם, לרבות הגנטיקה שלו, אורח החיים, מצבו הבריאותי והעדפותיו האישיות. התפיסה מכירה בכך שלכל אדם יש צרכים תזונתיים מובהקים וכי ייתכן שהגישה שמתאימה לכולם אינה מתאימה לכולם.
להלן כמה היבטים של תזונה מותאמת אישית:
1. בדיקה גנטית: בדיקה גנטית יכולה לספק תובנות לגבי המבנה הגנטי של הפרט וכיצד היא עשויה להשפיע על חילוף החומרים התזונתיים, רגישויות למזון ותגובתו התזונתית. מידע זה יכול לעזור להנחות המלצות תזונתיות מותאמות אישית.
2. דרישות תזונה: תזונה מותאמת אישית לוקחת בחשבון שינויים אינדיבידואליים בדרישות התזונתיות על סמך גורמים כגון גיל, מין, משקל, רמת פעילות ומצבים בריאותיים. מטרתו לייעל את צריכת החומרים המזינים לבריאות ולרווחה כללית.
3. רגישויות ואלרגיות למזון: תזונה מותאמת אישית לוקחת בחשבון את הרגישויות והאלרגיות הספציפיות למזון של האדם, ומבטיחה שהמלצות תזונתיות שוללות או מגבילות מזונות שעלולים לגרום לתגובות אלרגיות.
4. מטרות בריאות: תזונה מותאמת אישית אחראית למטרות הבריאותיות של הפרט, כגון ניהול המשקל, ביצועים ספורטיביים או ניהול מצבים כרוניים כמו סוכרת או מחלות לב. היא מתאימה המלצות תזונתיות כדי לתמוך ביעדים הספציפיים הללו.
5. גורמי אורח חיים: תזונה מותאמת אישית לוקחת בחשבון גם את גורמי אורח החיים של הפרט, כגון העדפות תרבותיות, הגבלות תזונתיות (למשל צמחונות או טבעונות) והעדפות תזמון ארוחות. מטרתו הינה ליצור תכניות תזונה מעשיות המתאימות לאורח החיים של האדם.
6. שינויי התנהגות והרגלים: תזונה מותאמת אישית עשויה לכלול התייחסות לשינויי התנהגות והרגלים כדי לתמוך בשינויים תזונתיים ארוכי הטווח. זה יכול לכלול אסטרטגיות לבקרת מנות, אכילה מודעת ופיתוח הרגלי אכילה בריאים יותר.
8. טכנולוגיה: התקדמות הטכנולוגיה, בדיקה מקיפה תוך מספר דקות, מאפשרת לי להתאים תזונה לכל אחד ואחת. במסגרת הבדיקה אני מאבחנת: מחלות, חוסרים תזונתיים, אלרגיות, פטריית קנדידה, תולעים וירוסים וחיידקים. חשיפה לקרינה, אגירת רעלים ומתכות כבדות ועוד.